CZ EN DE PL

Jarošovský pivovar přichází s dalším speciálem, tentokrát svatomartinským!

Jarošovský pivovar přichází s dalším speciálem, tentokrát svatomartinským!

Letošní svatomartinská tradice bude vskutku jedinečná. Nejen, že díky výjimce udělené Vinařským fondem můžeme degustovat svatomartinaská vína již od pátku 8. 11., letos bude také možné ochutnat svatomartinské pivo! Ano, čtete správně. Jarošovský pivovar si totiž připravil pro tento svátek nový speciál – Jarošovský Martin 11% a započal tak novou tradici, která se váže ke Svatému Martinu. Speciál je vyráběný z čerstvě sklizeného chmele, vypěstovaného přímo v areálu pivovaru.

Jarošovský Martin 11% bude spodně kvašený světlý ležák s vyšší hořkostí. „Ve vůni očekávejte sladovou vůni s chmelovými a lehce ovocnými tóny,“ uvádí Milan Esender, vrchní sládek. „Použitý chmel z naší sklizně dává pivu vyšší hořkost s pozdějším nástupem, která příjemně doznívá po napití do chmelově kořeněné chuti s podtónem citrusové kůry, a to vše doprovázeno středním řízem,“ dodává sládek.

Jak všichni dobře víme, na svátečním stole by neměla chybět svatomartinská husa. Na to mysleli i sládci Jarošovského pivovaru a chuť pivního speciálu uzpůsobili tak, aby  k husím specialitám ladila.

„Párování piva a jídla je u nás zatím v začátcích a tak jsme se rozhodli s tím něco udělat,“ prozradila Gabriela Uherková, marketingová manažerka Jarošovského pivovaru a potvrdila, že Jarošovský Martin je uvařen a chuťově sladěn především k svatomartinské huse, ale lze jej použít i k obdobným jídlům české kuchyně.

„Svatomartinskou husou je třeba zapít naším hořkým Martinem,“ doporučuje Uherková.

Jarošovský Martin je uvařen dle vlastní receptury připravené sládkem Milanem Esenderem. „Jelikož je rodák ze Slovácka, tak se tady receptura již narodila!“ uvedla závěrem Gabriela Uherková.

Jarošovský Martin 11% je v prodeji od pondělí 7. listopadu ve firemní prodejně Jarošovského pivovaru, ulice Pivovarská 303 v Jarošově, ale také na čepu u všech dobrých hospodských.

Může vás také zajímat:

01. 3. 2024
Cisterciácká krajina - evropské kulturní dědictví
Dva dny společných setkání s přednáškami, komentovanými vycházkami, ukázkou ořezu starých odrůd ovocných stromů i ochutnávkami vín z Polešovic, Modré, Zlechova i dolnorakouských vinic – to ...
26. 2. 2024
Velikonoce na Slovácku – 2. díl
Slyšeli jste o drátované krajce? Lenka Durďáková Drátkované kraslice Uherské Hradiště – Mařatice Lenka Durďáková k nejrůznějším výtvarným technikám tíhla už od útlého dětství, přesto tu „svou“ našla ...
21. 2. 2024
Baťův kanál ukáže svou budoucnost na výstavě
Nové přístavy, unikátní zdviž lodí, rozšiřování služeb… Ředitelství vodních cest ČR na Baťově kanále plánuje další a další novinky. Se všemi nejbližšími seznámí výstava v ...
Nastavení preferencí
Zde si můžete přizpůsobit soubory cookie podle kategorií dle vašich preferencí a potřeb.
Nutné cookies pro provoz webu
Tyto cookies zajišťují důležité funkce webových stránek. Používají se například pro zabezpečení, správu sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnosti. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Výkonnostní cookies
Podle vašich zájmů tyto cookies umožňují správně zobrazit konkrétní obsah a reklamy na stránkách třetích stran a sociálních sítí.
Analytická cookies
Slouží pro zlepšení fungování webových stránek tím, že posílají informace o tom, jak stránky využíváte.
Souhlasím se všemi cookies
Uložit nastavení