Přijďte koštnout hroznovou šťávu v různé fázi rozkvašenosti. Některé vzorky budou sladší, jiné už alkoholovější, ale všechny do jednoho z kvalitních hroznů. Pro mnohé městské to může být vůbec první ochutnávka skutečného burčáku.
Burčák se po zlomení odhalí a ukáže, co v něm vlastně je. A když není z dobrého materiálu, nedá se pít. U nás můžete koštnout odrůdové šťávy a mladá vína ve všech etapách kvašení, protože jde o kvalitní hrozny, ze kterých je luxusní šťáva, burčák i mladé víno. Většina vzorků bude zcela bez přidané síry.
Burčením vás bude provázet vinař Jožka Medek a jeho zeťák Jaromír. Za vzorek burčáku nebo mladého vína dáte 15 Kč, speciály můžou být dražší. Záleží, na co přijde chuť 🙂
Po druhé hodině se na vás těšíme ve Vinařství Medek, Na Kopci 68 v Sadech, končit začneme kolem osmé.