Suroviny:

400g krup

400g bílých fazolí

cibule

slanina

majoránka

sůl

trochu vody

Postup:

Naložíme přes noc zvlášť kroupy a fazole do vody, poté uvaříme doměkka. Slejeme. Opražíme na drobno nakrájenou cibuli, opražíme na ní slaninu, přidáme majoránku. Vsypeme kroupy a fazole, zamícháme, osolíme, přilejeme trohu vody a krátce podusíme. Podáváme.

 

Tento pokrm má krajové názvy - svajba, šumajstr, šumajzl aj. Tento recept poskytla p. Jaroslava Křečanová z Uherského Hradiště.

Akce

Webkamery

Informace o projektu: „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónech“
Freepoint - internet za 250 Kč (bez DPH) měsíčně
jantarová stezka
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské Unie
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj,
Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem