Chutě a vůně slovácké kuchyně

Šumajstr, šlíšky, ušmúraný regiment... Sbíhají se Vám sliny? Pak nejen pro Vás je kampaň na podporu tradiční gastronomie s názvem Chutě a vůně slovácké kuchyně.

Slovácká kuchyně

Slovácké zátiší (401x600, 46.91 KB)
Používané suroviny: čočka, hrách, fazole, zelí, kroupy, pohanka... (600x600, 43.87 KB)
Šumajstr (800x533, 74.43 KB)
Zmrzlíci (764x600, 53.50 KB)
Bránečkové (800x533, 80.90 KB)
Slaný závin s masem a zelím (400x600, 43.07 KB)
Mrkvové šátečky s povidly (800x533, 83.49 KB)

Pro nejnovější informace sledujte www.slovackakucharka.cz

4.10.2014 - Slovácký festival chutí a vůní - Navštivte Slovácký festival chutí a vůní, který se uskuteční v sobotu 4. října v Uherském Hradišti. Od 10.00 hodin můžete na Masarykově náměstí a ve Slováckém muzeu okoštovat přes tři desítky tradičních specialit, dobré víno, živý folklor a také v poledne pokřtít novou Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku II.

16.9.2014 - Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku I. díl opět v prodeji - Rádi se s Vámi dělíme o další příjemnou zprávu - podařilo se nám získat finanční prostředky na dotisk 1. dílu, je již k zakoupení na www.tradicnivyrobek.cz, nebo po 4. 10. 2014 v síti informačních center na Slovácku. O prodejních místech budeme informovat.

11.8.2014 - Pokračujeme ve vaření- Rozhodly jsme se, že uvaříme (a nafotíme) maximum jídel z připravované Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku II.

8.8.2014 - Sběr receptů na Žítkové - Nádherný letní den, malebná kopcovatá krajina kam zabloudí opravdu málokdo, samoty rozeseté po kopcích, že ani netušíte, kudy a kam se k tě malinkým domečkům přilepeným ve stráni lidé vůbec dostávají.... a v jednon z těch domečků bydlí se svou rodinou i paní Trtková, rodačka ze Žítkové. Hluboká studnice životního moudra, zocelená zdejšími podmínkami s obří láskou ke svému rodnému kraji. Příjemná a milá byla to naše již druhá návštěva. Minimálně za poskytnuté recepty děkujeme!

4.7.2014 - Výzva k dosbírání receptů - Přípravy k vydání kuchařky jsou v plném proudu, hodnotíme, vybíráme, posuzujeme a 80% receptů máme již vybraných. Přesto nám některé recepty ještě schází a nechtěli bychom je opomenout, protože podle nás do kuchařky prostě patří. Moc Vás prosíme, pohledejte v receptářích, zapátrejte v paměti. Hledáme recepty - drkotina, fazole po hustu, nakládané zelí, pečeně - kůzlečí, jehněčí, králík, chleba, houbový guláš, lokšová polévka a babúvky. Současně můžete zaslat recepty i jakékoli jiné, rády uveřejníme. Děkujeme moc za Vaši všestrannou podporu.

25.6.2014 Pomůžete s výběrem obálky? Která varianta se Vám nejvíce líbí? Prosíme o "like", jehož prostřednictvím Váš názor zjistíme. Pište, hlasujte, komentujte, sdílejte, Váš názor je pro nás důležitý.

6.6.2014 - Jedeme v barvě! Přání mnohých z vás byla vyslyšena a jsme rádi, že Vám můžeme vyjít vstříc - Jedno milé a příjemné překvapení k vizáži knihy aneb kolik barev má duha a kolik náš rozpočet unese… V tomto duchu probíhaly v tomto týdnu debaty, jestli knihu maximálně zpříjemnit a vydat ji celobarevnou. Důležité pro nás bylo a je, aby kniha, co se obsahu týče, byla ve stejném rozsahu jako díl první. Přepočítali jsme stránky, kalkulačky jely na plné obrátky a výsledek se dostavil. Vynecháme-li bílé strany dělící kapitoly (takto byl zpracován první díl), pak počtem uspořených 16 stran dosáhneme na plnou barvu celé publikace aniž bychom jakkoli ošidili obsah. Takže nás čeká spousta barevných fotografií přímo u receptů. Těšíme se moc!

5.6.2014 Když se pracuje s radostí a spolupráce funguje na více než 100% - Konečně představujeme a odtajňujeme i další významné články našeho spolupracujícího řetězce. Představujeme Mgr. Martu Kondrovou, vedoucí etnografického oddělení Slováckého muzea a Bc. Marii Martinkovu ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti – obě hloubajíc nad recepty, které pro naši kuchařku uvaří a připraví focení studenti SŠPHZ a které budou splňovat všechna kritéria původu receptů, skladby surovin a historického začlenění. Recepty i fotky pak najdete v právě připravované kuchařce

28.5.2014 - Reportáž TV Slovácko- Reportáž z tiskové konference, kde byla představena Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II a systém prodeje prostřednictvím voucherů, které jsou právě v prodeji v síti informačních center na Slovácku a v e-shopu na www.tradicnivyrobek.cz. Reportáž najdete na http://televize.tvslovacko.cz/uherske-hradiste

 
Partneři projektu: Slovácké muzeum, Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště, Televize Slovácko, Radio Kroměříž, Český rozhlas Brno, Dobrý den s Kurýrem, Aukro, DaAT

Z cest za slováckou kuchyní

Z cest za slováckou kuchyní

Nejlépe se tradiční kuchyně pozná při rozhovorech s lidmi v jejich rodném kraji, v kraji který jim dává obživu a suroviny k přípravě jídel. Několik takových krásných cest jsme podnikli i my...
Aktuálně...

Aktuálně...

Co nového jsme pro Vás v kampani na podporu slovácké kuchyně upekli...
Recepty

Recepty

Recepty vybrané pro vás...

Propagační materiály

Plakát Chutě a vůně slovácké kuchyně (424x600, 53.62 KB)
Leták Chutě a vůně slovácké kuchyně (241x600, 32.64 KB)

Nezapomeňte navštívit

Akce

Webkamery

Informace o projektu: „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónech“
Freepoint - internet za 250 Kč (bez DPH) měsíčně
jantarová stezka
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské Unie
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj,
Ministerstvem pro místní rozvoj a Zlínským krajem